fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Premier Mia Mottley op werkbezoek in Suriname

GFC NIEUWS- Premier Mia Amor Mottley van Barbados doet Suriname aan voor een werkbezoek.

Het wordt het tweede bezoek van de prime minister aan ons land.

Premier Mottley arriveert op zondag 17 november voor het driedaagse werkbezoek aan president Desiré Delano Bouterse.

Tijdens haar aanwezigheid zullen de overeenkomsten en afspraken die tijdens het eerste bezoek, in 2018 met Suriname gemaakt zijn verder worden besproken. Op tafel liggen er ook nieuwe samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van mijnbouw, toerisme en landbouw.

Premier Mottley wordt in Suriname verwelkomd als de incoming voorzitter van de Caricom. Suriname zou deze functie in januari 2020 overnemen, maar vanwege het drukke verkiezingsjaar is aan Barbados gevraagd het voorzitterschap van de Caricom over te nemen.

Suriname en Barbados onderhouden sedert 1978 diplomatieke banden nog voor de bundeling van de Caricom. De relatie tussen de twee landen biedt echter nog altijd ruimte voor verdieping.

OOK INTERESSANT
Moeder voorkomt steekpartij tussen broers

Mottley heeft recentelijk ondernemers in haar land opgeroepen om te investeren in Suriname.

Suriname was ook het eerste Caricom-land dat door Mottley werd bezocht nadat ze in 2018 regeerverantwoordelijkheid verkreeg. Tijdens dat bezoek werd te Brokopondo de Brokopondo-overeenkomst getekend voor samenwerking op het gebied van transport, landbouw en luchtvaart.

In dit kader stelde de premier een special afgezant aan in Suriname om de actiepunten met ons land zorgzaam te volgen. Het werkbezoek van Mottley moet ook gezien worden tegen de achtergrond van deze, in 2018 overeengekomen punten.

De premier zal in Suriname verschillende bezoeken afleggen. Minister Pollack-Beighle doet uit de doeken dat tijdens de Srefidensi-viering drie calypso-muzikanten uit Barbados aanwezig zullen zijn.

De bewindsvrouw benadrukt dat de samenwerking tussen Suriname en Barbados meer is dan een economische.