fbpx

Premier Mia Amor Mottley bezoekt Centrale Markt

Premier Mia Amor Mottley van Barbados heeft samen met haar delegatie een bezoek gebracht aan de Centrale Markt te Waterkant in Paramaribo. De delegatie werd warm onthaald door de marktbezoekers, standhouders alsook langslopende personen. President Desiré Bouterse gaf de delegatie, als gastheer, een rondleiding onder de markt.

President Bouterse werd vergezeld door districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost, de ministers van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Na de rondleiding op de markt is er ook gezorgd voor live muziek. Zowel de Barbadiaanse premier als haar delegatie bleken erg onder de indruk te zijn van de muzikale omlijsting.

President Bouterse werd door de muziekgroep gevraagd om ook een liedje ten gehore te brengen. Het staatshoofd weigerde niet en zong inderdaad een liedje dat bij de aanwezigen duidelijk in de smaak viel.

Suriname en Barbados hebben een bijzondere band van samenwerken op het gebied van handel en investeringen, landbouw, energie en onderwijs en opleiding. Dit alles kan Barbados ten goede komen. Bovendien biedt de strategische positie van Suriname tussen Latijns-Amerika en het Caribisch gebied een aanzienlijk potentieel voor export vanuit Barbados.

BEKIJK OOK
Santokhi eregast bij opening muziekschool in Commewijne

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Barbados bestaan reeds 40 jaren, waarbij er vanaf 2005 een ondertekening heeft plaatsgevonden om de Overeenkomst tot Verdieping van de Bilaterale samenwerking tussen beide regeringen te verstevigen.

De Barbadiaanse premier bracht later ook nog een bezoek aan de Caribbean Agricultural Health and Food Safety Agency (CAHFSA). Bij dit bezoek is in de vergaderzaal van CAHFSA bilateraal overleg gevoerd met vicepresident Ashwin Michael Adhin en de ministers Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Premier Mottley reist vandaag terug richting Barbados.(GFC)