fbpx

Premier Browne tekent schenkingsovereenkomst met Caribisch Ontwikkelingsfonds

Premier Gaston Browne ondertekende met het Caribbean Development Fund (CDF) een overeenkomst.

Het doel van deze overeenkomst is technische bijstand te verkrijgen, voor het ontwikkelen en uitvoeren van een samenwerkingsplan ter ondersteuning van de landbouwproductie en -handel tussen Antigua & Barbuda en Suriname.

De overeenkomst moet er ook toe leiden, dat de voedselzekerheid van het eiland gegarandeerd is. In de overeenkomst is onder meer gesteld dat door het CDF in totaal U$. 310,000 wordt vrijgemaakt, om het eerdergenoemde te realiseren.

Het land zal diverse landbouwproducten importeren uit Suriname om zowel hun lokale sectoren te ondersteunen, alsook hun schapenbestand aan te vullen. Hiertoe zijn er maanden van voorbereiding voorafgegaan. Inmiddels heeft de premier van Antigua & Barbuda zich op een veldbezoek georiënteerd op de mogelijkheden voor import van bouwmaterialen, zoals steenslag en zand, vanuit Suriname.

BEKIJK OOK
15-jarigen maken halsketting van baby buit

Prime minister Browne gaf op de persbriefing woensdagmiddag aan dat hij actief op zoek is naar regionale samenwerking. Tijdens zijn eerste bezoek aan ons land raakte hij onder de indruk van datgene Suriname in staat is te doen.

Tevens kondigde de premier aan dat zijn regering nogmaals USD 1,3 miljoen zal uittrekken, voor het ontwikkelen van aanvullende initiatieven met Suriname. Hiertoe heeft de regering dinsdag een meeting met het bedrijfsleven gefaciliteerd, waarbij de delegatie van Antigua & Barbuda met het Surinaams bedrijfsleven kon identificeren welke aanvullende mogelijkheden er zijn.