fbpx
Premier Browne tekent schenkingsovereenkomst met Caribisch Ontwikkelingsfonds

Premier Gaston Browne ondertekende met het Caribbean Development Fund (CDF) een overeenkomst.

Het doel van deze overeenkomst is technische bijstand te verkrijgen, voor het ontwikkelen en uitvoeren van een samenwerkingsplan ter ondersteuning van de landbouwproductie en -handel tussen Antigua & Barbuda en Suriname.

De overeenkomst moet er ook toe leiden, dat de voedselzekerheid van het eiland gegarandeerd is. In de overeenkomst is onder meer gesteld dat door het CDF in totaal U$. 310,000 wordt vrijgemaakt, om het eerdergenoemde te realiseren.

Het land zal diverse landbouwproducten importeren uit Suriname om zowel hun lokale sectoren te ondersteunen, alsook hun schapenbestand aan te vullen. Hiertoe zijn er maanden van voorbereiding voorafgegaan. Inmiddels heeft de premier van Antigua & Barbuda zich op een veldbezoek georiënteerd op de mogelijkheden voor import van bouwmaterialen, zoals steenslag en zand, vanuit Suriname.

Prime minister Browne gaf op de persbriefing woensdagmiddag aan dat hij actief op zoek is naar regionale samenwerking. Tijdens zijn eerste bezoek aan ons land raakte hij onder de indruk van datgene Suriname in staat is te doen.

Tevens kondigde de premier aan dat zijn regering nogmaals USD 1,3 miljoen zal uittrekken, voor het ontwikkelen van aanvullende initiatieven met Suriname. Hiertoe heeft de regering dinsdag een meeting met het bedrijfsleven gefaciliteerd, waarbij de delegatie van Antigua & Barbuda met het Surinaams bedrijfsleven kon identificeren welke aanvullende mogelijkheden er zijn.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…