fbpx

‘Premature baby mag ziekenhuis niet verlaten totdat ouders US$ 123.000 betalen’

GFC NIEUWS- Een prematuur geboren baby mag het ziekenhuis in Dubai niet verlaten, zolang haar ouders de ziekenhuiskosten van ruim US$ 123.000 niet betalen.

De moeder van het kindje, de 23-jarige Syeda Khola Adnan, is getrouwd met een Britse man en was van plan om in Engeland te bevallen.

Maar al na 23 weken kwam het kindje – veel te klein – ter wereld toen Syeda in Dubai was.

Toen het onrustig werd in Syeda’s buik, was ze in Dubai bezig om een verblijfsvergunning te krijgen om naar Groot-Brittannië te emigreren. “De bevalling zou toch pas in oktober zijn”, zo schrijft ze op de site Go Fund Me.

Voor een extra check ging Syeda naar het ziekenhuis in Dubai. Ze wist dat ze niet verzekerd was, maar het zou slechts één onderzoek zijn. “Maar toen bleek dat ik te weinig vruchtwater had. De hartslag en de bloeddruk van ons kindje gingen snel naar beneden.”

Er was geen andere optie dan het kindje ter wereld te laten komen in het privéziekenhuis waar ze op dat moment was. Syeda kreeg een keizersnede en haar dochtertje Amal kwam ter wereld.

BEKIJK OOK
Milieubewustzijnssessies voor jonge Miss-kandidaten

Nu gaat het beter met het baby’tje, en ze mag binnenkort het ziekenhuis verlaten.

Maar dan moeten de ouders wel alle ziekenhuiskosten betalen. De teller staat nu op 444.123 dirham (omgerekend ongeveer 123.000 USD), maar de ouders verwachten dat die kosten nog gaan oplopen tot meer dan 200.000 USD.

Syeda heeft geen verzekering in Dubai, omdat ze ‘toch al van plan was’ te emigreren.

“In het beste geval mogen we het in drie termijnen afbetalen. Maar zo veel geld hebben we natuurlijk niet. We zijn de leningen voor ons huwelijk en mijn visum nog aan het afbetalen.”

Syeda’s man is nu in Groot-Brittannië, waar hij zich ‘te pletter werkt’ om geld te verdienen. “Voor een reünie zullen we toch nog zeker zes maandsalarissen nodig hebben.”

Er is nu al ruim 20.000 USD ingezameld. Syeda schrijft dat het niet in haar aard zit om hulp te zoeken. “Maar nu hebben we jullie financiële steun nodig, hoe klein ook”, schrijft de jonge moeder. “Anders komt ons kindje nooit thuis.”