fbpx
‘Premature baby mag ziekenhuis niet verlaten totdat ouders US$ 123.000 betalen’

GFC NIEUWS- Een prematuur geboren baby mag het ziekenhuis in Dubai niet verlaten, zolang haar ouders de ziekenhuiskosten van ruim US$ 123.000 niet betalen.

De moeder van het kindje, de 23-jarige Syeda Khola Adnan, is getrouwd met een Britse man en was van plan om in Engeland te bevallen.

Maar al na 23 weken kwam het kindje – veel te klein – ter wereld toen Syeda in Dubai was.

Toen het onrustig werd in Syeda’s buik, was ze in Dubai bezig om een verblijfsvergunning te krijgen om naar Groot-Brittannië te emigreren. “De bevalling zou toch pas in oktober zijn”, zo schrijft ze op de site Go Fund Me.

Voor een extra check ging Syeda naar het ziekenhuis in Dubai. Ze wist dat ze niet verzekerd was, maar het zou slechts één onderzoek zijn. “Maar toen bleek dat ik te weinig vruchtwater had. De hartslag en de bloeddruk van ons kindje gingen snel naar beneden.”

Er was geen andere optie dan het kindje ter wereld te laten komen in het privéziekenhuis waar ze op dat moment was. Syeda kreeg een keizersnede en haar dochtertje Amal kwam ter wereld.

Nu gaat het beter met het baby’tje, en ze mag binnenkort het ziekenhuis verlaten.

Maar dan moeten de ouders wel alle ziekenhuiskosten betalen. De teller staat nu op 444.123 dirham (omgerekend ongeveer 123.000 USD), maar de ouders verwachten dat die kosten nog gaan oplopen tot meer dan 200.000 USD.

Syeda heeft geen verzekering in Dubai, omdat ze ‘toch al van plan was’ te emigreren.

“In het beste geval mogen we het in drie termijnen afbetalen. Maar zo veel geld hebben we natuurlijk niet. We zijn de leningen voor ons huwelijk en mijn visum nog aan het afbetalen.”

Syeda’s man is nu in Groot-Brittannië, waar hij zich ‘te pletter werkt’ om geld te verdienen. “Voor een reünie zullen we toch nog zeker zes maandsalarissen nodig hebben.”

Er is nu al ruim 20.000 USD ingezameld. Syeda schrijft dat het niet in haar aard zit om hulp te zoeken. “Maar nu hebben we jullie financiële steun nodig, hoe klein ook”, schrijft de jonge moeder. “Anders komt ons kindje nooit thuis.”

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…