Prediker van verkrachting krijgt klappen [VIDEO]

Een haatprediker in Arizona die vaak homofobe uitlatingen doet en rondliep met een bord met de tekst: “Jullie verdienen het verkracht te worden”, kreeg van een studente op zijn kop.“Broeder” Dean Saxton maakt er een gewoonte van bij scholen in het Amerikaanse Glendale te staan en van alles naar studenten te roepen. In 2014 zei de controversiële prediker dat vrouwen die zich “provocerend” kleden het aan zichzelf te wijten hebben als zij worden verkracht.

Zaterdag stond hij bij de Apollo High School. Zijn tekst voor de dag was: “De Bijbel zegt dat het niet okay is om gay te zijn. Stop met het doen van stoute, nare dingen, Apollo High School. U moet stoppen met het opzoeken van ondeugende, vervelende dingen op het internet!”

Saxton filmde zichzelf terwijl hij preekte door een megafoon. Verschillende leerkrachten en studenten vroegen hem weg te gaan.

Toen hij daar geen gehoor aan gaf, sloeg de 19-jarige Tabitha Brubaker hem op het hoofd met een baseball bat. De vrouw is aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Overige berichten