fbpx

”Praten over seks is niet vies”

Praten over seks en seksualiteit met je kinderen is in Suriname nog een groot taboe. Veel ouders voelen zich ongemakkelijk en jongeren peinzen er niet over om dat moeilijke gesprek met hun ouders aan te gaan. Bovendien vinden veel jongeren dat ze alles al weten.

Tienerzwangerschappen, veilig vrijen en SOA’s, maar een kleine selectie van de onderwerpen die tijdens het project Digital Playground on the Road aan de orde komen. Op een speelse, informatieve en niet geforceerde manier praten kinderen en ouders hierover.

De Nederlandse Ambassade, Stichting Lobi, Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur en The Back Lot hebben de handen ineengeslagen om dit project mogelijk te maken.

Digital Playground is een educatief multimedia project voor jongeren van ongeveer 14 tot 18 jaar. De Digital Playground workshops bieden een combinatie van kunst, cultuur en digitale media.

De aanpak van Digital Playground is gebaseerd op “peer-education” (leren van leeftijdsgenoten) en het verhaal verwerken tot een film via digitale media.(GFC)

Naar meer berichten...