fbpx
Powerlifter verbrijzelt been onder 250 kg

Redactie GFC Nieuws — De Russische powerlifter Yaroslav Radoshkevich liep een ernstige blessure op tijdens het Euraziatische kampioenschap powerlifting in Khabarovsk (Rusland). Zijn rechterbeen brak op zo ernstige wijze dat zijn sportcarrière vroegtijdig eindigde.

De 20-jarige sporter had een lichte enkelblessure, die hem er niet van weerhield toch mee te doen aan de wedstrijd.

Maar reeds bij een van zijn eerste pogingen om het startgewicht van 250 kg te tillen, ging het mis.

Waarschuwing: deze video bevat schokkende beelden

Onderzoek wees uit dat hij een dubbele fractuur van zijn scheenbeen en een volledige fractuur van de enkel had.

Volgens zijn artsen zou hij minstens zes maanden nodig hebben om te herstellen. Maar Radoshkevich denkt dat zijn carrière voorgoed voorbij is: “De consequenties zijn zodanig dat het nu onwaarschijnlijk is dat ik terugkom in deze sport. Er zijn al grote successen geboekt, maar verdere ambities zullen moeten worden opgegeven. Gedurende ongeveer zes maanden zal alleen de revalidatie plaatsvinden,” zegt hij. 

 

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.