fbpx

Potentiële afzet Surinaamse juwelen in Thailand

De honorair consul van Thailand in Suriname, Maurino Pansa, heeft tijdens een bezoek aan Thailand de Bangkok Gems and Jewelry Fair bezocht. Na zijn aanstelling heeft de consul een werkbezoek gebracht aan het land met in gedachten het ontwikkelen van de relatie tussen beide landen door middel van culturele – en economische diplomatie.

De Bangkok Gems and Jewelry Fair is één van de grootste fairs in Thailand die twee keer per jaar wordt georganiseerd en waar meer dan 900 bedrijven wereldwijd en 2000 kraampjes aan meedoen. 60% van de bedrijven op deze beurs zijn van Thailand.

Suriname is een van de grootste producenten van goud in het Caribisch gebied. Voor de vele juweliers in ons land zou het een mooie kans zijn om hun producten aan de man te brengen. Pansa is van plan om de eerstvolgende beurs te promoten om zodoende Surinamers te bewegen om hieraan mee te doen.

Tijdens zijn bezoek heeft Pansa van de gelegenheid gebruik gemaakt om met andere bedrijven te praten, waaronder de Department of International Trade Promotion. De gesprekken gingen onder andere over foodprocessing, detailhandel en toerisme.(GFC)

Overige berichten