fbpx

Positive Movement Suriname organiseert landbouwtraining met LVV

GFC NIEUWS- Ruim 35 mensen volgen momenteel de landbouwtraining die georganiseerd door wordt de Stichting Positive Movement Suriname in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Landbouwdeskundige Humphrey Warsodikromo verzorgt de training “Algemene Landbouw-en Plantvermeerderings Technieken” aan de deelnemers.

Het is de plicht van het ministerie van LVV de gemeenschap te faciliteren met betrekking tot agrarische activiteiten. Dit wordt gedaan door onder andere het beschikbaar stellen van trainingen en of begeleiden van organisaties en scholen.

Door het verzorgen van trainingen worden kennis en vaardigheden overgedragen. Minister Rabin Parmessar geeft aan dat het ministerie de gemeenschap vrijblijvend zal ondersteunen zolang die dat op tijd vraagt en of het kenbaar maakt; ongeacht jong of oud, landbouwer of burger.

BEKIJK OOK
Twee medewerkers ministerie Onderwijs opgepakt voor fraude

Het recht behoort elk mens toe om veilig en gezond voedsel te nuttigen. Aan diverse basisscholen, kindertehuizen en ook andere organisaties hebben voorlichters deze ondersteuning verleend. Deze groep is zich terdege van bewust dat door zelf te planten en gewassen te consumeren uit eigen tuin zij veilig voedsel nuttigen.

De training bestaat uit een theoretische als een praktische gedeelte. Enkele onderwerpen zijn:

Gewasbescherming
Voeding van de plant
Bemestingleer
Het verantwoord gebruik van pesticiden.

De deelnemers krijgen een certificaat aan het einde van de training.