fbpx

Positieve vooruitzichten voor de SLM

Onze eigen Surinaamse trots, de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij ( SLM) herdacht afgelopen woensdag 31 augustus het 55 jarig bestaan. “De maatschappij is in de fase van vervanging van haar regionale vloot de 737-300 welke rond februari 2018 zover moet zijn”, laat directeur Robbi Lachmising aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten.

De SLM bekijkt mogelijkheden om met de 737-700 toestel de markt in de regio te vergroten. Er worden momenteel studies gemaakt om de A-340 te vervangen met een 777 van de Boeing of de Boeing 787 die binnen de luchtvaart de dreamliner wordt genoemd.

Het ligt in de bedoeling dat de SLM samen met luchtvaart maatschappij TUI een joint venture aangaat vanaf 2020. Deze samenwerkingsovereenkomst met TUI, zal moeten resulteren dat onze ‘Nationale trots’ met één van de modernste toestellen de Mid-Atlantische route zal onderhouden.

Alvorens dat zover is moet het vertrouwen van de passagiers in de SLM op de Mid-Atlantische route hersteld worden. Om dat punt te bereiken heeft de SLM directie in de A-340, de huidige Airbus waarmee eerder genoemde route wordt onderhouden onder andere flight entertaiment geplaatst.

Lachmising geeft de garantie dat de toekomst van de ‘National Carrier’ er goed uitziet.(GFC)

Overige berichten