fbpx

Positieve perspectieven voor Suriname door stijgende goudprijs

In de wereld vol onzekerheden is het geen onopvallendheid dat de goudprijs een stijgende trend vertoond. Mooier nog, zijn de vondsten aan goud in ons Saramaccagebied.

Mede vanwege de aantrekkelijke prijzen van dit edelmetaal en de nieuwe geconstateerde reserves in ons land, is Suriname heel interessant voor grote investeerders. ‘De internationale financiële waakhonden kijken met argusogen naar ons land’, zegt minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen aan het NII.

Met de goudprijs die sterk is gedaald de afgelopen periode komt deze ontwikkeling op het juiste moment, daar de prijs weer een stijgende trend vertoond.

Er zit heel veel voor Suriname in deze nieuwe ontwikkeling. President Desire Bouterse heeft de maximale participatie van Suriname toegezegd, wat betekent dat elke beweging die de multinational maakt ons land ook goed bij vaart.

Bij IAMGOLD heeft de regering een deal gesloten van $ 10 miljoen. Deze investering is wel heel significant om het feit dat het de eerste keer is dat wij als land zullen meeliften in de winstgevende resultaten het moederbedrijf.

Over twee maanden krijgt Suriname de eerste aandelen in handen en omdat de exploratie voortgang heeft betekent het dat de aandelen blijven stijgen. Het grootschalig exploratieplan van het moederbedrijf zal op kort termijn resulteren in meer werkgelegenheid voor Surinamers.(GFC)

Naar meer berichten...