fbpx

Positieve effecten kaneel op geheugen en leren

GFC NIEUWSREDACTIE- Naast de unieke smaak kan kaneel andere gunstige eigenschappen hebben voor de mens.

Studies suggereren bijvoorbeeld dat kaneel ontstekingsremmende, antioxiderende en antikankereigenschappen heeft en ook het immuunsysteem kan stimuleren.

Sommige studies toonden ook aan dat de bioactieve stoffen de hersenfunctie konden stimuleren, met name geheugen en leren. Toch moet de geldigheid van deze bevindingen nog met zekerheid worden vastgesteld.

Een team van onderzoekers aan de Birjand University of Medical Sciences in Iran heeft onlangs verschillende eerdere studies beoordeeld die de effecten van kaneel op cognitieve functies onderzoeken.

Hun analyse, uiteengezet in Nutritional Neuroscience, benadrukt de potentiële waarde van kaneel voor het voorkomen of verminderen van geheugen- of leerstoornissen.

“De meeste studies meldden dat kaneel nuttig zou kunnen zijn voor het voorkomen en verminderen van cognitieve functiestoornissen,” schreven de onderzoekers in hun paper. “Het kan worden gebruikt als een adjuvans bij de behandeling van gerelateerde ziekten. Er moet echter meer onderzoek naar dit onderwerp worden gedaan.”

OOK INTERESSANT
Niet kunnen urineren jonge vrouwen door gebruik krachtige pijnstillers

Over het algemeen suggereert het systematische review-artikel van Nakhaee, Kooshki en hun collega’s dat kaneel en sommige van zijn actieve componenten positieve effecten kunnen hebben op het functioneren van het menselijk brein, waardoor het geheugen en het leren worden gestimuleerd.

In de toekomst zou deze beoordeling andere teams van onderzoekers kunnen inspireren om de impact van kaneel op de hersenen verder te onderzoeken, wat mogelijk het gebruik ervan zou kunnen bevorderen om de hersenfunctie te behouden en cognitieve stoornissen te vertragen.