fbpx
Positief gesprek minister Welzijn met SSEB over brandstofontwikkeling

De minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft op dinsdag 4 april 2017 een positief gesprek met de Service Station Exploitanten Bond(SSEB) gehad over de brandstof ontwikkeling.

De minister benadrukte het belang van goede afstemming tussen het Ministerie en de sector, zodat in gemeenschappelijk overleg de belangen van alle betrokkenen, de overheid, ondernemers en de consument in een goed kader worden gebracht en worden gerespecteerd.

De gemeenschap was tijdig geïnformeerd over de prijsaanpassing van brandstof bij de pomp terwijl de leden van de SSEB veel te laat kennis namen van de werkelijke pompprijs. Dit heeft hier en daar tot ongewenste zelfs chaotische situaties geleid, waardoor de Economische Controle Dienst heeft moeten optreden.

Het ministerie gaf aan SSEB de verzekering dat de kwestie met de oliemaatschappijen zal worden besproken en gaf aan, dat nu de government take voorlopig eenmalig is aangepast en er in de naaste toekomst geen rush meer bij de pompstations te verwachten is.

De oliemaatschappijen zullen – nu de subsidie vanwege de overheid is komen weg te vallen – bij elke lading steeds een nieuwe prijs hanteren. De pompprijs zal geheel afhankelijk zijn van de prijzen op de wereldmarkt en de consument zal er steeds voordeel uit kunnen trekken.

Ook de kwestie van de bedrijfsmarges is door het bestuur aan de orde gesteld. Het ministerie heeft de toezegging gedaan om deze kwestie tijdens het regulier overleg met de oliemaatschappijen te zullen bespreken.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…