Positief COVID-19 geteste vrouw in stabiele toestand

GFC NIEUWS- De vrouw die positief getest is op het COVID-19 virus verkeert in stabiele toestand.
Zij is het eerste geïmporteerd geval van COVID-19 in ons land. Tot nu toe is dit het enige geval, benadrukte minister Antoine Elias van Volksgezondheid tijdens een persconferentie van de regering.
De bewindsman hekelt het feit dat er heel wat valse berichten omtrent de situatie rondgaan in de samenleving. Het ministerie is volgens hem uiterst alert op eventuele besmettingen met het virus. First responders en gezondheidswerkers worden in dit kader door middel van training hierop voorbereid.
Er is voldoende persoonlijke protective equipement in voorraad en deze zal steeds worden aangevuld. Gelet op de preventie is de informatieverschaffing via verschillende mediakanalen verhoogd. “Om het virus tegen te gaan zal te allen tijde gehandeld moeten worden op basis van feiten en niet op basis van vrees, paniek en fake news.”
Voorts riep minister Elias de gemeenschap op om steeds te letten op persoonlijke hygiëne, geen fake berichten rond te sturen, officiële nieuwsberichten te volgen en onder alle omstandigheden kalm te blijven.
De minister riep de samenleving op de gewoonte om het gezicht steeds aan te raken, te weerstaan. Ook diegene die in de afgelopen 14 dagen in het buitenland zijn geweest en griepsymptomen hebben sprak de minister aan. Deze groep zou volgens hem contact kunnen opnemen met de hotline, die te bereiken is op het telefoonnummer 178.

Overige berichten