fbpx
Pompgemalen Wakay en Wageningen wederom in werking

GFC NIEUWS- De pompgemalen te Wakay ressorterende onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling zijn wederom opgestart.

Op 21 februari moesten de pompen worden stilgelegd door een tekort aan brandstof. Dit heeft geresulteerd in een afname van het waterpeil en dus minder watervoorraad voor de irrigatie.

Op 24 februari is er 100.000 liter brandstof aangeleverd, waardoor de pompen wederom opgestart zijn. Deze levering zorgt ervoor dat de pompen twee weken kunnen draaien.

Het waterpeil bij het Naniverdeelwerk stond het afgelopen weekend op 1.90 m. Door de weder opstart van de pompen te Wakay zal dit waterpeil stijgen, waardoor binnenkort het gewenste waterpeil wordt bereikt en alle boeren aan de linkeroever van de Nickerierivier weer hun arealen kunnen bevloeien.

Het pompgemaal Wageningen is ook weer in werking. Dit pompgemaal had de afgelopen dagen te kampen met een elektronische storing. Deze is inmiddels door de EBS verholpen, waardoor ook Pomp 1 van het pompgemaal Wageningen kon worden opgestart.

Gedurende de periode dat deze pomp buitenwerking was, is er constant door gepompt met behulp van de mobiele pomp nabij het pompgemaal Wageningen.

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) blijft een dringend beroep doen op gebruikers van irrigatiewater, om zo efficiënt mogelijk te blijven omgaan met deze schaarse en kostbare hulpbron.

Alleen door efficiënt om te gaan met het water kunnen we al een heleboel water besparen, het is een zaak van ons allen om erop toe te zien dat het water op de juiste wijze wordt gebruikt, geeft LVV-minister Rabin Parmessar aan.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.