fbpx

Politievoertuig belandt in de trens, veroorzaker aangehouden

De 51-jarige autobestuurder Earl B. werd vrijdag door de politie aangehouden voor een verkeersongeval woensdag op de Welgedacht B weg.

Bij het verkeersongeval was ook een politievoertuig betrokken. Op dat moment zaten twee politieambtenaren en een arrestant in de dienstauto. Earl en het dienstvoertuig van recherche Midden reden vanuit tegenovergestelde richting over de Welgedacht-B weg.

Toen de voertuigen relatief dichtbij elkaar waren, kwam Earl met zijn auto op de rijhelft van het tegemoetkomend verkeer. Teneinde een aanrijding te voorkomen, maakte de bestuurder van het politievoertuig een uitwijkmanoeuvre naar links, met het gevolg dat het dienstvoertuig in de langs de weg lopende trens belandde.

BEKIJK OOK
Presidentieel team heeft constructief onderhoud met Centrale Bank

Earl reed door zonder zich te bekommeren over het lot van de inzittenden van het ander voertuig. Iemand die achter de auto van Earl reed, noteerde het kentekennummer van de auto en gaf het door aan de politie.

Met behulp van dat doorgespeelde kentekennummer kon de politie Earl in beeld te brengen. Hij werd vervolgens opgespoord en in verzekering gesteld.

De politieambtenaren en de arrestant raakten niet zwaargewond.