fbpx

Politieofficieren misnoegd om ‘verwijdering’ Eijk als inspecteur bij NIS

GFC NIEUWS- Politieofficieren hebben vanavond in het NIS tijdens een persconferentie hun misnoegen geuit over de verwijdering van politie-inspecteur Revelino Eijk van het NIS waar het Hoofdstembureau Paramaribo is gevestigd.
Het besluit is genomen door minister Stuart Getrouw en is er volgens politieofficieren Raoul Hellings en Sergio Gentle, respectievelijk de voorzitter en de penningmeester van de Surinaamse Politiebond geen afstemming geweest met korpschef Roberto Prade.
Eijk zou donderdagochtend in opdracht van de voorzitter van het Hoofdstembureau, Mike Nerkust, twee dozen met verwerkte processen-verbaal die niet achter de dranghekken waren, hebben gebracht naar het kantoor van Nerkust.
Hellings zegt dat Eijk niet buiten zijn boekje is gegaan, maar slechts een opdracht heeft uitgevoerd die elke officier op dat moment zou hebben uitgevoerd. Hij hekelt het dat de politieorganisatie wordt beschuldigd van het verlenen van hand- en spandiensten. Hiermee is de integriteit van Eijk geschaad.
“Wij bemoeien niet met de interne organisatie van de verkiezingen. Wij zijn hier om de stembiljetten te bewaken en bemoeien ons niet met het verkiezingsproces. Wij zijn niet hier omdat wij het leuk vinden. Wij konden ook thuis zijn met onze gezinnen. Wij zijn hier om ons werk naar eer en geweten te doen,” benadrukte hij.
De korpschef is intussen aangeschreven, maar die heeft nog niet gereageerd.
De korpschef die tegen het eind van de persconferentie ter plekke verscheen, wilde geen reactie geven aan de media.
Hellings zegt dat de korpschef ter plaatse is om de aanwezige politieambtenaren een hart onder de riem te steken.

BEKIJK OOK
Slachtoffers drive-by shooting gewond aan hoofd, arm en rug