fbpx
Politieke partijen geïnformeerd over COVID-19 toestand en voorbereidingen verkiezingen

GFC NIEUWS- President Desi Bouterse heeft als regeringsleider politieke organisaties in Suriname geïnformeerd over de COVID-19 toestand en de voorbereidingen van de aankomende verkiezingen.

Het staatshoofd is tijdens dit informatiemoment ondersteund geworden door de minister van Binnenlandse Zaken, Maikel Noersalim, directeur van dit departement, Putridewi Amatsoemarto, de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid, Luitenant-Kolonel Danielle Veira, de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun en de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau, Eugene Merkus.

Tijdens dit overlegmoment is gesproken over de stand van zaken voor wat betreft de gang naar de verkiezingen van 25 mei. De directeur van Binnenlandse Zaken heeft specifieke aangelegenheden besproken met de vertegenwoordigers van de politieke partijen, waaronder de start van colportage werkzaamheden, hoe dat precies aan toegaat en de leeftijden van de colporteurs.

Directeur Jessurun van Volksgezondheid heeft de politieke partijen voorgehouden dat momenteel de laatste hand wordt gelegd aan een protocol, zodat de verkiezingen op een verantwoorde wijze gehouden kunnen worden. Zo gauw dit protocol af is, zullen zij hierover geïnformeerd worden. In de komende tijd zal het Managementteam nog samenzitten met de verschillende politieke partijen om specifieke vraagstukken te bespreken.

Vanuit de politieke partijen zijn diverse vragen gesteld, bijvoorbeeld of het vermoeden bestaat dat stembiljetten al in de omloop zijn. “De stembiljetten kunnen niet in de omloop zijn als wij op dit moment nog niet weten hoe de lijsten er allemaal uit zien. De loting is ook nog niet geweest”, stelde directeur Veira.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…