fbpx
Politiebericht verongelukt politieagent

GFC NIEUWS- De 28-jarige politieambtenaar, Donovan Kartowardie, is in de avond van 22 februari kort na een aanrijding op de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 54 te Freyburg, Saramacca, overleden.

De aspirant agent van politie reed vanuit Groningen op een dienst motorfiets in de richting van Calcutta, Saramacca. Ter hoogte van kilometer 54 kwam agent Kartowardie in botsing met een personenauto die bestuurd werd door de 66-jarige B.D.

Volgens een verklaring van B.D. stond zijn personenauto op de rechter berm geparkeerd. Hij stapte in zijn voertuig en maakte vervolgens een manoeuvre om op de weg te keren. Tijdens deze manoeuvre ontstond er een zware aanrijding tussen de automobilist en de politieman op de motorfiets.

Agent Kartowardie werd zwaargewond met de ambulance overgebracht naar de polikliniek te Tijgerkreek, echter constateerde het verpleegkundig personeel dat hij geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de politieambtenaar vast.

De autobestuurder B.D. is na verhoor heengezonden, maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd.

De twee voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen door de politie.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.