Politiebericht verongelukt politieagent

GFC NIEUWS- De 28-jarige politieambtenaar, Donovan Kartowardie, is in de avond van 22 februari kort na een aanrijding op de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 54 te Freyburg, Saramacca, overleden.
De aspirant agent van politie reed vanuit Groningen op een dienst motorfiets in de richting van Calcutta, Saramacca. Ter hoogte van kilometer 54 kwam agent Kartowardie in botsing met een personenauto die bestuurd werd door de 66-jarige B.D.
Volgens een verklaring van B.D. stond zijn personenauto op de rechter berm geparkeerd. Hij stapte in zijn voertuig en maakte vervolgens een manoeuvre om op de weg te keren. Tijdens deze manoeuvre ontstond er een zware aanrijding tussen de automobilist en de politieman op de motorfiets.
Agent Kartowardie werd zwaargewond met de ambulance overgebracht naar de polikliniek te Tijgerkreek, echter constateerde het verpleegkundig personeel dat hij geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de politieambtenaar vast.
De autobestuurder B.D. is na verhoor heengezonden, maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd.
De twee voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen door de politie.