fbpx
Politiebericht verkeersongeval Afobakaweg met twee doden en één zwaargewonde

GFC NIEUWS- Bij een verkeersongeval op 4 november aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 106 hebben twee mede inzittenden, de 23-jarige Gwens Flautantie en de ongeveer 30 jaar oude Ronald Boede het leven gelaten, terwijl de 33-jarige autobestuurder Roberto K. zwaargewond raakte.

De politie van Brokopondo kreeg omstreeks 07.35 uur de melding van een verkeersongeval, waarbij er sprake moest zijn van twee doden en drie zwaargewonden. De locatie werd aangedaan door de politie en bleek het te gaan om de twee mede-inzittenden die geen tekenen van leven vertoonde.

De 33-jarige chauffeur Roberto K. was inmiddels voor medische hulp afgevoerd naar de RGD-polikliniek van Klaaskreek. Roberto werd met de ambulance van de RGD-polikliniek overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij bleek een ribfractuur en inwendige kneuzingen te hebben opgelopen.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van Gwens Flautantie en Ronald Boede formeel vast.

Onderzoek wees uit dat de autobestuurder Roberto vermoedelijk met een hoge snelheid reed over de Afobakaweg. Op gegeven moment moet hij in slaap zijn gevallen. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig, waarbij de auto van de weg raakte. Het voertuig ging vervolgens over de kop en kwam in een afdaling langs de weg terecht waar deze tegen een heuvel botste.

Ondanks de bestuurder niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd hij met zijn toestemming onderworpen aan een bloedtest. Verder is achterhaald dat zijn rijbewijs op 11 januari 2019 ter zake een soortgelijke aanrijding is ingevorderd. Desondanks heeft deze autobestuurder van wie zijn rijbevoegdheid is ontzegd toch deelgenomen aan het verkeer.

Robert is in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting, terwijl de twee ontzielde lichamen van Gwens en Ronald voor obductie in beslag zijn genomen.

De verkeersunit van regio Midden onderzoek deze zaak verder.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.