fbpx

Politiebericht over doodgereden bejaarde fietser

GFC NIEUWSREDACTIE- De 72-jarige fietser Albert Koolwijk is op dinsdag 24 januari aan de Dr. Sophie Redmondstraat in Paramaribo, Suriname, dodelijk aangereden door een personenauto.

Na de melding van een aanrijding tussen een fietser en een auto en dat er sprake was van dodelijk afloop, deden de wetsdienaren van het politiebureau Munder de locatie aan voor onderzoek.

Bij aankomst trof de politie het verkeersslachtoffer Albert dat geen teken van leven meer vertoonde op het wegdek aan.

Onderzoek wees uit dat zowel de autobestuurster als de fietser zich in dezelfde rijrichting op de Noordelijke rijbaan over de Dr. Sophie Redmondstraat verplaatsten. Zij kwamen vanuit de richting van de Benjaminstraat gaande richting de van Idsingastraat.

Ter hoogte van de doorbraak naar de Maystraat, zou Albert die voorreed vermoedelijk rechts afslaan naar de Maystraat. Hij kwam bij die handeling op de rijhelft van de automobiliste.

BEKIJK OOK
President roept jarige CLAD op uitdagingen aan te gaan

Toen hij de personenauto zag aankomen, week hij uit naar links en gelijktijdig weer naar rechts. Bij die gelegenheid doorkruiste hij de personenauto met als gevolg de aanrijding. De fietser was vrijwel op slag dood. E

De materiële schade aan zowel de fietser als de auto is aanzienlijk. De automobiliste die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het ontzielde lichaam van Albert is door de politie afgestaan aan de nabestaanden. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.