Politiebericht over dodelijke aanrijding Oost-Westverbinding

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding op 19 april tussen een Toyota Hiace en een Mitsubishi pick-up lieten de 55-jarige autobestuurder Jozef Pinas en zijn vrouw Marcelle Koosman (50) ter plaatse het leven.

De politie van Moengo kreeg omstreeks 19.09 uur van het Command Center de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee voertuigen en dat er sprake was van zware persoonlijke ongelukken.

Bij aankomst van de politie op de plek wees het onderzoek uit dat de bestuurder van de Toyota Hi-ace Jozef Pinas, met zijn bijrijder Marcelle en vier andere inzittenden, waaronder een baby over de Oost Westverbinding reden. Zij kwamen vanuit de richting van Moengo en gaande in die van Paramaribo.

Ter hoogte van km 79 alwaar dat gebied vrij donker en onbewoond is, kwam hij tegen de pick-up aan die aan de linkerzijde van de weg stond geparkeerd. De 45-jarige Cedric Gemerts die naast het defect voertuig stond en bezig was in de motorkamer, werd door de slag enkele meters verder meegesleurd. Cedric liep schaafverwondingen op aan zijn rug en zitvlak.

Jozef en Marcelle raakten bekneld in het voertuig en vertoonden geen levensteken meer. Met behulp van de Brandweer werden de twee uit het voertuig gehaald. De drie andere inzittenden klaagden van pijn over hun geheel lichaam en de baby liep geen letsels op.

De drie mede-inzittenden, de baby en Cedric werden voor medische hulp per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In de vroege ochtend van 20 april kwam Cedric in de ziekeninrichting te overlijden.

De ontzielde lichamen van Jozef, Marcelle en Cedric zijn in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Oost.

Overige berichten