fbpx
Facebook Pagelike Widget

Politieambtenaren bij incident Guyanese ambassade buiten functie

De twee politieambtenaren die betrokken waren bij een incident op het terrein van de Guyanese ambassade aan de Henck Arronstraat zijn buiten functie gesteld.

De zaak wordt grondig onderzocht, meldt het KPS vandaag. De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is belast met het onderzoek.

Vooralsnog is vastgesteld dat een bestuurder van een personenauto in strijd met de regels zijn voertuig in de inrit van de Guyanese ambassade had geparkeerd. Naar aanleiding van dit incident is er een confrontatie ontstaan.

Personeelsleden van de Guyanese ambassade hebben de foutparkeerder mishandeld en zijn voertuig beschadigd.

Het slachtoffer verklaarde uit wraak zijn broek te hebben gezakt en zijn geslachtsdeel getoond aan het ambassadepersoneel.

In een poging de personeelsleden van de Guyanese ambassade aan te houden, hebben twee politieambtenaren in strijd met de Conventie van Wenen het terrein van de Guyanese ambassade betreden en is ter plaatse een schermutseling ontstaan waarbij ook de Guyanese ambassadeur betrokken is geraakt. Daarbij is zijn hemd gescheurd.

“Enkele weken vóór dit incident zijn de speciale instructies die gelden bij optreden tegen diplomaten en bij gebouwen van diplomatieke vertegenwoordigingen die onder de Conventie van Wenen vallen nogmaals onder de uitdrukkelijke aandacht van alle politieambtenaren gebracht per korpsorder”, meldt de publiciteitsdienst verder.

De leiding van het Korps Politie Suriname zegt dit incident te betreuren.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…