Politieambtenaar neergeschoten

Een politieagent is vanmorgen omstreeks 07.10 uur aan de Martin Luther Kingweg (MLK) neergeschoten door vermoedelijk een rover.

De politieman die op de motorfiets het verkeer regelde, kreeg informatie van een alerte burger dat een man die over dezelfde weg liep vermoedelijk deel uitmaakte van een groep van tenminste vier criminelen die eerder in de ochtend een beroving had gepleegd bij een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin, alwaar een jachtgeweer is buitgemaakt.

De wetsdienaar besloot de man staande te houden. Bij die gelegenheid trok de man een vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op de politieman die aan zijn onderbenen werd geraakt. Na deze daad vluchtte de schutter weg.

De gewonde politieman werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo en verkeert buiten levensgevaar.

Het gebied werd door verschillende politie-eenheden uitgekamd op zoek naar de schutter. De vermoedelijke schutter is na ongeveer twee uren door de politie gesignaleerd en aangehouden. Hij heeft schotverwondingen aan zijn onderbenen.

De vermoedelijke schutter is Franklin, H. een oud bekende van de politie. Het vuistvuurwapen is ook gevonden en wel op de berm langs de MLK-weg.

Franklin is per ontboden ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden.