fbpx

Politieagent opzettelijk aangereden door 19- jarige autobusbestuurder

GFC NIEUWS- Een politieambtenaar is zondagavond omstreeks kwart voor acht op de hoek van de Indira Gandhi- en de Rijsdijkweg opzettelijk aangereden door de 19-jarige autobestuurder Bjorn S.
De aangereden agent van politie was samen met andere collega’s bezig op de voornoemde hoek op te treden tegen een groep jongemannen, die zich vermoedelijk schuldig maken aan overtreding van de wet verdovende middelen. Bjorn S. maakte ook deel uit van die groep; alleen zat hij op dat moment achter het stuur van een autobus. Een achttienjarige jongeman zat samen met Bjorn in de autobus.
Bjorn reed de politieman opzettelijk aan toen die in de richting van de autobus liep. Door de aanrijding viel de politieagent op de grond en kwam onder de autobus terecht. Bjorn reed door en sleurde de politieagent met zich mee die vast zat onder de autobus.
Bjorn bracht de autobus pas tot stilstand nadat politieambtenaren gericht op het voertuig schoten. Hij en de mede-inzittende zijn niet door kogels geraakt.
Per ontboden ambulance is de zwaargewonde politie agent naar het Academisch Ziekenhuis overgebracht. De verwondingen van de politieambtenaar waren van dien aard dat operatief ingrijpen noodzakelijk was. De politie agent heeft onder andere een been- en arm fractuur opgelopen en ligt ter verpleging in het ziekenhuis.
Bjorn is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor onder andere poging tot doodslag en zware mishandeling.
De autobus is niet van Bjorn. De eigenaar had het voertuig bij hem achtergelaten voor reparatie.
Bjorn is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij beweert dat hij de politieagent niet heeft gezien, vandaar dat hij hem heeft aangereden.

BEKIJK OOK
Surinaamse delegatie aanwezig bij regionale anti-drugsvergadering COPOLAD