fbpx
Politie Zanderij en RBTP houden diefstalverdachten aan

GFC NIEUWS- De 26-jarige Romario E. werd op 16 juli door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aan de Zwarten Hovenbrugstraat aangehouden voor diefstal.

Een benadeelde deed op 10 juli aangifte op het bureau Nieuwe Haven ter zake diefstal van zijn voertuig, dat hij geparkeerd had op het parkeerterrein voor de Memre Boekoe Kazerne. De politie van Zanderij kreeg op 13 juli de melding dat een voertuig vermoedelijk in Cabendadorp werd gesloopt.

Aldaar trof de politie een man aan die verklaarde dat zijn 15-jarige zoon D.G. toestemming had gegeven aan Romario om het voertuig aldaar te slopen. Op dat moment was D.G. niet ter plaatse. De politie nam de personenauto in beslag die gedeeltelijk was gesloopt.

Op 15 juli werd D.G. door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat Romario de personenauto naar zijn woonadres had gebracht om te slopen. Na goed speurwerk kwam de politie erachter wie de verdachte was.

Aan de collega’s van het RBTP werd assistentie gevraagd om Romario op te sporen en aan te houden. Op 16 juli werd hij in de kraag gevat en in verzekering gesteld.

Romario geeft toe dat hij de auto naar het woonadres te Cabendadorp gebracht heeft, maar ontkent dat hij die heeft gesloopt. De auto zou hij hebben gekregen van ene ‘Belly’.

Intussen heeft de politie het voertuig teruggegeven aan de benadeelde, die een schade van rond SRD 10.000,- heeft geleden.

De jeugdige D.G. is voorlopig in vrijheid gesteld. De politie van Zanderij is nog bezig met het onderzoek.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…