fbpx

Politie zal lockdown-overtreders weer oppakken

GFC NIEUWS- De politie constateert dat de groep van personen die zich niet houdt aan de lockdown-maatregel aan het stijgen is.
Dit gedrag is onacceptabel, vandaar dat de politie gebruik zal maken van de bevoegdheid haar gegeven in artikel 11 van het Politie Handvest, meldt de PR van het KPS.
Vanaf vandaag, vrijdag 14 augustus, zal de politie weer ertoe overgaan om overtreders aan te houden ten einde die over te brengen naar een politie locatie, alwaar zij tot en met vijf uur in de ochtend opgehouden zullen worden.
De locatie waar de overtreders opgehouden zullen worden, is van dien aard dat de Covid-19-maatregelen, zoals de onderlinge afstand van tenminste anderhalve meter, toegepast kan worden. “De locatie is niet afgeschut, waardoor de overtreder verplicht zittend op een stoel, zal kunnen genieten van de koele avondwind,” wordt verder aangehaald.
De politie zal de overtreders na vijf uur in de ochtend niet terugbrengen naar de plek waar zij zijn opgepakt. Zij zullen hun weg naar huis zelf moeten vinden.

BEKIJK OOK
Suriname vertegenwoordigen op U20 vrouwen WK eer voor Mijensa Rensch