fbpx
Politie zal lockdown-overtreders weer oppakken

GFC NIEUWS- De politie constateert dat de groep van personen die zich niet houdt aan de lockdown-maatregel aan het stijgen is.

Dit gedrag is onacceptabel, vandaar dat de politie gebruik zal maken van de bevoegdheid haar gegeven in artikel 11 van het Politie Handvest, meldt de PR van het KPS.

Vanaf vandaag, vrijdag 14 augustus, zal de politie weer ertoe overgaan om overtreders aan te houden ten einde die over te brengen naar een politie locatie, alwaar zij tot en met vijf uur in de ochtend opgehouden zullen worden.

De locatie waar de overtreders opgehouden zullen worden, is van dien aard dat de Covid-19-maatregelen, zoals de onderlinge afstand van tenminste anderhalve meter, toegepast kan worden. “De locatie is niet afgeschut, waardoor de overtreder verplicht zittend op een stoel, zal kunnen genieten van de koele avondwind,” wordt verder aangehaald.

De politie zal de overtreders na vijf uur in de ochtend niet terugbrengen naar de plek waar zij zijn opgepakt. Zij zullen hun weg naar huis zelf moeten vinden.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…