fbpx

Politie zal in samenwerking met veiligheidsdiensten surveillance in Paramaribo Centrum verhogen

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van het door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, gelanceerd project Veiligheidszone Paramaribo Centrum, zijn er door de Regio Commandant en Commandant van de Algemene surveillance dienst ASD, overlegmomenten geweest met externe actoren van ressort Paramaribo.

Daarbij kwamen aan de orde zaken waarmee de politie tijdens controle- en surveillance werkzaamheden mee wordt geconfronteerd zoals de enorme geluidsoverlast vanuit auto’s, beschietingen met of zonder slachtoffers en andere ernstige vormen van verstoring van de openbare orde rust en veiligheid. Hierbij denken we dan aan illegale auto race, overmatig alcohol gebruik, drugsgebruik en het plegen van ernstige strafbare feiten.

BEKIJK OOK
36-jarige man aangehouden in Tibiti-drugszaak

Tijdens de toen heersende Covid-19 pandemie vonden de surveillance en andere werkzaamheden van de politie op een laag pitje plaats.

Door de normalisatie van het dagelijks leven en de verruwing van de criminaliteit, zal het KPS in nauwe samenwerking met het Nationaal leger, de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en de beveiliging van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ondersteund door de externe actoren verhoogde surveillance en controle uitoefenen ten einde het veiligheidsgevoel bij de gemeenschap te herwinnen.