Politie waarschuwt voor mogelijke nieuwe werkwijze beroving

De politie heeft informatie ontvangen over een vermoedelijke nieuwe methode van beroving of diefstal. Het is derden al overkomen dat zij, tijdens het rijden van hun voertuig, opmerken dat zij een platte band hebben. Voor een veilige voortzetting van hun weg, stappen ze uit om de platte band te controleren. Bij het instappen in hun voertuig merken ze dat waardevolle goederen, waaronder hun tas met inhoud is verdwenen.

De politie vermoedt dat dit een nieuwe systeem is voor het maken van slachtoffers. Na een korte analyse is gebleken dat de benadeelden van een drukke plek zijn weggereden en dat er vermoedelijk ter plekke gesjoemeld is aan het ventiel van de band. Bij het wegrijden moeten de benadeelden achtervolgd zijn door de vermoedelijke daders die aan de slag gaan als degene het voertuig uitstapt om de platte autoband te controleren.

De politie vraagt om alert te zijn bij het controleren van een platte band. “Observeer uw omgeving goed om na te gaan of er geen verdachte figuren rondhangen om zo ongerief te voorkomen”, aldus het KPS.(GFC)

Overige berichten