fbpx




Facebook Pagelike Widget

Politie waarschuwt samenleving voor piramidespel ‘Wallet’

GFC NIEUWS- Informatie heeft de politie bereikt dat onlangs een piramidespel bekend als ‘Wallet’ is opgedoken in Suriname.

In grote lijnen is het zo dat mensen aangespoord worden om minimaal SRD 400,- te beleggen bij een “kofferhouder” waarna men na korte tijd het viervoudige van het belegde geldbedrag uitbetaald krijgt van de “kofferhouder”.

De “kofferhouder” is een persoon hier in Suriname aan wie men hun geld geeft teneinde het viervoudige terug te krijgen. De beleggers krijgen het geldbedrag pas uitbetaald nadat zij drie tot vier andere personen zover krijgen om ook mee te spelen.

Bij deze wordt de burgerij ernstig gewaarschuwd niet mee te doen aan dit soort spelletjes, die kunnen zorgen voor verregaande financiële problemen. Het is niet uitgesloten dat een criminele organisatie achter dit spel zit. Het schijnt dat de criminelen steeds andere benamingen voor het spel verzinnen om slachtoffers te maken. Zo is in het verleden de namen X-trade en Cataleya gebruikt.

De ervaring leert dat op een gegeven moment de spelers het door hun afgegeven geldbedrag of het veelvoudig afgesproken geldbedrag van de “kofferhouder” niet ontvangen, omdat die zich dan onbereikbaar maakt.

Enkele jaren geleden is een grote groep landgenoten slachtoffer geworden van zulke spelletjes. De politie hoopt dat de gemeenschap zich niet wederom zal laten misleiden.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.