fbpx

Politie voert controlewerkzaamheden op

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft met het oog op de drukte rond de feestdagen de controle opgevoerd.

De surveillance wordt opgevoerd en worden reeds verscherpte verkeersmaatregelen doorgevoerd. Er zijn veel agenten op de been gebracht om de orde te handhaven.

Er zal streng gekeken worden naar personen die hun voertuig verkeerd parkeren, zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden, die verder aanhaalt dat politieagenten in burgerkleding en geüniformeerd hun werk zullen doen.

Ook in de districten is het KPS druk bezig de nodige controle en surveillance op te voeren. Tot nu toe heeft de samenleving zich keurig gehouden aan de regels, maar de politiefunctionaris maakt zich wel zorgen over de mentaliteit in het verkeer.

BEKIJK OOK
Metalen staaf doorboort been tiener na val van schutting

De verschillende diensten van het KPS zullen er voor zorg dragen dat alles wat met het verkeer te maken heeft, in goede banen wordt geleid. Echter heeft de samenleving ook verantwoordelijkheid door zich aan de regels te houden.

De hoofdinspecteur adviseert weggebruikers om wegen die verlaten zijn zoveel mogelijk te vermijden. Autobestuurders worden gevraagd op de omgeving te letten wanneer ze worden ingehaald door een verdacht lijkend voertuig. Wanneer iemand wordt klemgereden, raadt hij aan afstand te nemen en indien mogelijk te claxonneren, zodat de omgeving weet dat er iets aan de hand is.