Politie treedt op tegen overtreders lockdown

GFC NIEUWS- De partiële lockdown die afgelopen week door president Desi Bouterse werd aangekondigd, ging zondagavond in om 20.00 uur.

Alhoewel de meeste straten leeg waren, hebben enkele onverlaten zich toch niet gehouden aan de maatregel.

De politie heeft zondagavond moeten optreden tegen een groep jongeren in Latour die zich niet heeft gehouden aan de lockdown. De jongeren zijn afgevoerd door de politie.

De politie patrouilleerde door diverse wijken met ondersteuning van militairen. De lockdown duurt twee weken.

“De overheid zal in het kader van de strijd tegen het COVID-19 virus, nog meer strengere maatregelen doorvoeren,” kondigde Bouterse aan.

• De instructie is dat u de komende twee weken, te beginnen vanaf zondagavond 29 maart, van 08:00 uur ‘s avonds tot 06 uur de volgende ochtend niet op straat gaat. Er wordt hierbij uitzondering gemaakt voor mensen uit de zorg, veiligheid en essentieel bestemmingsverkeer ten behoeve van het werk. Blijft u dus thuis.
• Samenscholing zal vanaf heden beperkt worden tot maximaal 10 personen. Het Hoogste College van Staat, de Regering en essentiële diensten zijn hiervan uitgezonderd mits zij social distancing in acht nemen.
• Alle kansspelgelegenheden en casino’s worden vanaf zaterdagmorgen 28 maart 10:00 uur tot nader order gesloten.
Mocht er geconstateerd worden dat de samenleving zich hier niet aan houdt, dan zullen er dwingendere maatregelen getroffen worden.

Overige berichten