fbpx
Facebook Pagelike Widget

Politie treedt op tegen overtreders lockdown

GFC NIEUWS- De partiële lockdown die afgelopen week door president Desi Bouterse werd aangekondigd, ging zondagavond in om 20.00 uur.

Alhoewel de meeste straten leeg waren, hebben enkele onverlaten zich toch niet gehouden aan de maatregel.

De politie heeft zondagavond moeten optreden tegen een groep jongeren in Latour die zich niet heeft gehouden aan de lockdown. De jongeren zijn afgevoerd door de politie.

De politie patrouilleerde door diverse wijken met ondersteuning van militairen. De lockdown duurt twee weken.

“De overheid zal in het kader van de strijd tegen het COVID-19 virus, nog meer strengere maatregelen doorvoeren,” kondigde Bouterse aan.

• De instructie is dat u de komende twee weken, te beginnen vanaf zondagavond 29 maart, van 08:00 uur ‘s avonds tot 06 uur de volgende ochtend niet op straat gaat. Er wordt hierbij uitzondering gemaakt voor mensen uit de zorg, veiligheid en essentieel bestemmingsverkeer ten behoeve van het werk. Blijft u dus thuis.
• Samenscholing zal vanaf heden beperkt worden tot maximaal 10 personen. Het Hoogste College van Staat, de Regering en essentiële diensten zijn hiervan uitgezonderd mits zij social distancing in acht nemen.
• Alle kansspelgelegenheden en casino’s worden vanaf zaterdagmorgen 28 maart 10:00 uur tot nader order gesloten.
Mocht er geconstateerd worden dat de samenleving zich hier niet aan houdt, dan zullen er dwingendere maatregelen getroffen worden.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…