Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg.

Hij is in de buikstreek geraakt en voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Op die bewuste vrijdagmorgen kreeg de politie van bureau De Nieuwe Grond de melding dat een man, gewapend met een houwer, tekeer ging in de Hijsvlinderstraat en dat hij een gevaar vormde voor anderen.

Twee politieambtenaren gingen ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie troffen de ambtenaren een man aan die behoorlijk tekeer ging. Ook tegen de politieambtenaren.

De agenten probeerden de man tot rust te brengen wat niet lukte. In eerste instantie gooide hij een fles naar de agenten toe waarna hij op hun afging met een houwer in de hand. Toen waarschuwingsschoten hem niet tot stoppen brachten, schoot een der agenten gericht op de man.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de man, wiens personalia nog niet bekend is, tegen eind vorig jaar waarschijnlijk door familieleden in die buurt is achtergelaten. Hij moet toen een huis hebben geoccupeerd en heeft de buurt vanaf dat moment last van hem.

Afgelopen vrijdag ging hij plotseling weer tekeer. Op een bepaald moment begon hij de woning van een buurtbewoner te vernielen door shutters van het huis kapot te slaan.

Die mevrouw moest uit haar huis vluchtten waarna zij de politie inschakelde.