Politie roept samenleving op vermissingsprocedure stipt op te volgen

Opgave van vermissing van personen moet via de PR van het KPS volgens de officiële weg plaatsvinden. Bij vermissing van een persoon moet er aangifte worden gedaan door de familie op een politiebureau in de buurt waar de vermiste woont.

De aangifte wordt met een foto van de vermiste opgestuurd naar de afdeling Forensische Opsporing, die zorgt voor de plaatsing van de vermissing op de website van de politie (www.politie.sr) en via de media.

Het is volgens de politie gebleken dat in sommige gevallen de vermisten terecht zijn, maar wordt hiervan geen officiële melding gedaan bij de politie. Wanneer familieleden zien dat het bericht van de vermissing nog op de website voorkomt, eisen zij van de politie dat het bericht wordt verwijderd.

“Indien de vermiste persoon weer thuis is, moet de melding ook via de officiële weg geschieden. De officiële melding dat de persoon terecht is, zal dan worden doorgespeeld aan de afdeling Public Relations. Deze zal dan zorgen voor het verwijderen van het bericht en de foto van de vermiste van de website van de politie”, schrijft het KPS.

Overige berichten