fbpx
Politie rekent man in die scholier (16) verkrachtte

De 23-jarige Glenn H. is woensdag door de politie aangehouden voor verkrachting en diefstal.

H. heeft een 16-jarige scholiere maandagochtend onder bedreiging met een vuistvuurwapen verkracht. De scholiere was in de buurt van haar school afgezet. Terwijl zij naar school liep, kwam ze H. tegen die haar onder bedreiging met een vuistvuurwapen dirigeerde om een erf op te gaan.

Nadat hij zich had vergrepen aan het meisje ging H. naar de Hockeyschool, alwaar hij twee van de vier op de school aangetroffen leerkrachten beroofde van hun mobiele telefoontoestellen. Daarbij werden de leerkrachten ook bedreigd met een vuistvuurwapen.

Deze strafbare feiten zijn gepleegd te Latour. Nadat de aangiftes door politie van Latour waren opgenomen, werden deze strafzaken voor nader onderzoek overgenomen door de collega’s van de afdeling Kapitale delicten.

Na goed en gedegen speurwerk kwam H. als verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en thuis aangehouden in Commewijne.

H. heeft toegegeven dat hij de scholiere heeft verkracht en dat hij de leerkrachten beroofd had van hun zaktelefoon. Verder verklaarde hij dat hij de gestolen toestellen inmiddels verkocht had voor ene Jamal.

De 25-jarige Jamal M. werd ook opgespoord en aangehouden. Hij is aangehouden voor heling. De zaktelefoons zijn in beslag genomen.

Het wapen dat H. gebruikt had om zijn criminele handelingen te plegen, is ook door de politie in beslag genomen. Het blijkt om een speelgoedpistool te gaan.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.