Politie Para wijst op naleving regels houttransport

De politie van Para heeft het noodzakelijk gevonden controle uit te oefenen op houttrucks. Daarnaast is ook gekeken naar de rijbevoegdheid van de chauffeurs, geldige bescheiden van het voertuig en de geldende voorschriften met betrekking tot zwaartransport. Bij de meeste houttrucks was de opeenhoping van de lading hoger dan de cabine met uitstekende houtladingen van ongeveer 4m, 5m, 6m en 8m en bovenal zonder bevestiging van een veiligheidsketting.

Ressortcommandant (rc) Tjandersen Gopal van station Paranam heeft de transporteurs gewezen op de voorschriften voor het transporteren van het houtmateriaal. Er moet volgens de rc minder lading getransporteerd worden om vernieling van het wegdek te voorkomen en meer plichtsbesef bij de transporteurs bestaan, voor veiligheid van zichzelf en andere weggebruikers.

De prikacties vonden plaats op verschillende uitvalswegen van de Afobakkaweg. De wetsdienaren hebben preventief opgetreden, omdat de uitvoeringsbevoegdheid van sancties op overtreding van voorschriften van zwaar transport nog niet geregeld zijn bij wet. Desondanks zal de politie van Para controle blijven uitoefenen op de wegen van het district en toezien op correcte naleving van de regels met betrekking tot zwaar transport.(GFC)

Overige berichten