fbpx

Politie op stoel van rechter: celstraf plus boete

Een Indiase politierekruut ontdekte dat hij toch niet onschendbaar is, zoals hij had gedacht, toen hij zaterdagmorgen op de stoel van de rechter ging zitten.

Ram Avtar Rawat is nog maar in training voor het ambt van politie, maar vindt zichzelf nu al heel wat.

Hij liep door de lege rechtszaal waar normaliter Krishna Pratap Singh, de hoogste magistraat in Umaria (een district van de Indiase staat Madhya Pradesh) zetelt.

Het leek Rawat een mooie gelegenheid om eens wat selfies te schieten, dus nam hij plaats op de stoel van de rechter, haalde zijn telefoon tevoorschijn en begon plaatjes te schieten.

BEKIJK OOK
Dc Bhola geeft startsein jaarlijkse Su Aid-inzamelingsactie

Een gerechtelijk staflid, dat bij toeval de deur opendeed, was verbijsterd om Rawat in de positie van de hoogste rechterlijke magistraat te zien.

Hij maakte bezwaar, maar de kadet werd woedend, schold hem uit en zei dat hij als politieman kon doen wat hij wilde; niemand zou volgens hem in staat zijn hem daarbij een strobreed in de weg te leggen.

De ontnuchtering kwam toen zijn collega’s arriveerden en hem in de boeien sloegen. Rekruut Rawat riskeert een gevangenisstraf van een jaar, waar mogelijk nog eens een boete overheen kan komen.