fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Politie-onderzoek gestart naar uitspraken Bouterse in Ocer

GFC NIEUWS- De politie heeft opdracht gehad van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnathpandey om de uitspraken van oud-president Desi Bouterse in Ocer te onderzoeken, bevestigt president Chandrikapersad Santokhi.

Santokhi was vanmiddag aanwezig bij de kranslegging ter gelegenheid van de herdenking van de slachtoffers van de 8-decembermoorden.

Bouterse heeft op 30 november uitspraken gedaan in Ocer die voor veel kritiek gezorgd hebben. Hij vond dat het land vijftig jaar teruggeworpen wordt en dat ‘dit soort zaken met wapens alleen weggehaald kunnen worden’.

OOK INTERESSANT
Hoogbejaarde man en vakantieganger beroofd in woning

De president had een verzoek gedaan aan de pg om een juridische beoordeling te doen over de uitspraken. Het moet duidelijk worden of die strafbaar zijn of niet.

Santokhi zegt dat hij gisteren geïnformeerd is geworden door de pg en dat de politie inmiddels de opdracht heeft gehad om de zaak te onderzoeken, meldt ABC.