fbpx
Facebook Pagelike Widget

Politie neemt geen risico’s op verkiezingsdag

2700 personen, waaronder 1200 politiefunctionarissen en 1500 ordedienstmedewerkers, zullen worden ingezet om de orde en veiligheid op de verkiezingsdag te garanderen.

Dit kwam vandaag naar voren tijdens een persconferentie van het KPS.

We gaan niet toestaan dat er molest, intimidatie of vernielingen plaatsvinden, zegt de commissaris van politie Ruben Peiter. Hij is ook voorzitter van de werkgroep Veiligheid Verkiezing 2015 van het KPS.

De politie zal snel en kordaat optreden bij ongeregeldheden. Er is een veiligheidsplan opgesteld.

Peiter benadrukt dat de politie geen risico’s neemt. Naast de werkgroep Veiligheid Verkiezing 2015 van het KPS is er ook een Nationale Veiligheidscommissie die de ondersteunend optreedt.

Er is een goede samenwerking met het Nationaal Leger, EHBO en de brandweer. Ook is er een samenwerking met de delinquentenzorg.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…