fbpx

Politie Munder sluit vier tieners op voor diefstal groot geldbedrag in euro's

GFC NIEUWS- De 14-jarige G.C., J.M. en J.J. beiden 17 jaar alsook E.D.(15) zijn op 12 december door de politie van Munder thuis opgespoord en aangehouden.
Een benadeelde deed op 10 december aangifte van diefstal van een groot geldbedrag in euro dat door een zoon van zijn werknemer uit zijn woning zou zijn gestolen. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de 14-jarige jongen zich begaf naar de slaapkamer van het slachtoffer en het geld uit zijn klerenkast nam.
Een deel van de buit verdeelde G.C. onder zijn drie jeugdige vrienden. Dit trio werd eveneens opgespoord en aangehouden.
Volgens de verklaringen van J.M. en J.J. kochten zij met het gestolen geld een televisie, een playstation, twee scooters, sportschoenen, twee vuistvuurwapens en andere persoonlijke goederen. J.M. betaalde ook nog een aannemer die renovatiewerkzaamheden moest verrichten bij zijn woning.
De derde jeugdige vriend E.D. hield de politie voor niets af te weten van het gestolen geld. Het lag alleen in de bedoeling zijn bromfiets te ruilen met J.M., waarbij hij in de plaats daarvan de scooter zou krijgen.
Om de renovatiewerkzaamheden te kunnen verrichten kocht de 26-jarige aannemer N.K. deuren en andere benodigdheden. De jongens die flink aan de tand werden gevoeld, legden een volmondige bekentenis af bij de politie. Een deel van het geld is bij J.M. en J.J. gevonden.
Tijdens een grondig huisonderzoek trof de politie de goederen aan die de twee jeugdigen afzonderlijk hadden gekocht. Ook bij de aannemer werden er goederen aangetroffen. Zowel het aangetroffen geld en de goederen werden door de politie in beslag genomen.
De vier jeugdige verdachten zijn in verzekering gesteld, terwijl de aannemer N.K. na verhoor is heengezonden.
Vanwege hun jeugdige leeftijd zijn allen ondergebracht in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

BEKIJK OOK
BIBIS vat klachten over lange wachttijden visumaanvragen serieus op