fbpx

Politie Meldkamer wordt ondergebracht in Command Center

De Centrale Meldkamer van de politie zal vanaf maandag 24 december worden overgeplaatst naar de Command Center in de Peprepenweg te Santo Boma in het district Wanica.

Op die dag zal de dienst omstreeks zes uur in de ochtend aanvangen op de nieuwe locatie. Dat betekent dat vanaf dat tijdstip de melding van de beller beantwoord zal worden met ” Goede morgen Command Center”, meldt de afdeling PR van het KPS.

Vanwege de overschakeling van de dienstverlening vanuit de oude naar de nieuwe werklocatie bestaat de mogelijkheid dat de serviceverlening naar de samenleving enige stagnatie kan ondervinden. Het Korps Politie Suriname vraagt alvast begrip voor dit ongerief.

Naast de politie zal het Command Center ook door personeel van andere diensten bemand worden zoals van de brandweer, de Spoedeisende Hulp en het Directoraat Nationale Veiligheid.

De Command Center zal 24 uur ter beschikking zijn van de samenleving. Het contactnummer van de politie blijft ongewijzigd 115.

Met het op één locatie onderbrengen van de genoemde diensten wordt beoogd om de dienstverlening naar de samenleving toe effectiever en efficiënter te doen plaatsvinden.(GFC)