fbpx

Politie Meerzorg verijdelt beroving: 5 mannen en een vrouw aangehouden

De politie van het ressort Meerzorg kreeg woensdagavond een telefonische melding dat een verdacht voertuig in een zijstraat van de Commissaris Thurkowweg was geparkeerd. Ter plaatse troffen de wetsdienaren het voertuig op een leegstand perceel aan.

Een aantal mannen dat zich in het voertuig bevonden, stapten uit en renden het bos in bij het zien van de politie. Er werd assistentie ingeroepen van een andere surveillerend team, meldt de PR van het KPS.

De wetsdienaren die zich op de plek bevonden, stelden een onderzoek in en troffen twee personen in het voertuig aan. Het ging om een man en een vrouw. Zij verklaarden dat zij aan het flirten waren.

De politie stelde een onderzoek in de directe omgeving van het voertuig in. Daarbij zijn twee jachtgeweren met ingekorte loop, twee vuistvuurwapens en een houwer aangetroffen.

In het voertuig troffen de wetsdienaren drie damespruiken, twee zwarte bivakmutsen, een capuchon, 4 camouflage hemden, twee camouflage broeken, een camouflage pet, een camouflage rugtas, een grijze plakband, zwarte pantykousen en twee hagelpatronen aan. De vrouw en de man werden meteen aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer werd assistentie van de surveillerende interventie eenheden gevraagd. Het Arrestatie Team (AT) reageerde gelijk op de melding. In de omgeving werden drie mannen gesignaleerd. Zij konden niet verklaren waarom zij zich op dat moment in de omgeving bevonden en van waar zij kwamen.

Eén hunner verklaarde nadat zij aan de tand zijn gevoeld dat zij van plan waren een beroving te plegen in het ressort Meerzorg. Zij wachtten op een informatie van de tipgever.

Op aanwijzing van één van de verdachten werd de 41-jarige tipgever Sunil N. thuis aangehouden.

Het betreft in deze om de verdachten: Rodney B. (34), Vivian O. (34), Romeo W. (32), Kelly L. (21), de militair Quincy T. (25) en de tipgever Sunil N. (41).

Eén van de verdachten die in een zwarte pak gekleed was, verklaarde dat de kleding een CIVD-uniform was die hij van een familielid had genomen.

Vandaag heeft een burger vier hagelpatronen en een paar handschoenen op het politiebureau afgegeven. Hij verklaarde de goederen te hebben gevonden. Aan de hand van zijn verklaring kan volgens de politie worden vastgesteld dat de goederen in de omgeving waar het desbetreffend voertuig was, zijn gevonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de zes verdachten in verzekering gesteld.(GFC)

Overige berichten