fbpx

Politie: man vermoordt echtgenote en slaat de hand aan zichzelf

De 39-jarige Irena Dos Santos Santoya da Conceicao werd donderdagavond door haar man doodgeschoten in hun woning aan de Grietjebiestraat. De man sloeg daarna de hand aan zichzelf, meldt de PR van het KPS.

De ingeschakelde politie trof de vrouw op een sofa in de woonkamer aan met een schotverwonding in haar borststreek. De 57-jarige Raimundo Chaves Santos lag eveneens met een schotverwonding op de vloer in de keuken. Naast hem werd een jachtgeweer aangetroffen.

Man en vrouw woonden op het adres samen met een 12-jarige en een 4-jarige jongen. Het jongetje van 4 was ten tijde van het geval in diepe rust.

OOK INTERESSANT
Tienerouders Latour en omgeving krijgen kennis in opvoedingsvaardigheden

Volgens verklaring van de 12-jarige jongen hoorde hij een schot afgaan in de woonkamer. Zijn stiefvader Raimundo liep naar hem toe en onder bedreiging met het jachtgeweer droeg hij hem op om de woning te verlaten. Hij had nauwelijks de woning verloren en hoorde een schot afgaan.

Het motief moet in de relationele sfeer liggen, meent de politie. Beide ontzielde lichamen zijn voor obductie in beslag genomen.(GFC)