Politie maakt identiteit drie verkeersdoden bekend

GFC NIEUWSREDACTIE- Drie voetgangers van wie de 17-jarige Aseya Acelie, de 26-jarige Jason Agwentie en Chavelero Sieran die vermoedelijk ook 26 jaar oud is, kwamen in de avond van 7 maart na te zijn aangereden door een personenauto aan de Nieuw Weergevondenweg om het leven.

Een vierde voetganger, J.P (22), en de 22-jarige autobestuurder E.P. werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar zij voor observatie zijn opgenomen.

De politie van Latour kreeg omstreeks 21.00 uur de melding van een aanrijding met dodelijk afloop aan de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Monitorweg.

Bij aankomst op de locatie werden drie overleden voetgangers aangetroffen.Eén hunner belandde door de slag enkele meters verder op een erf, waarbij zijn lichaam onder een auto die in een garage geparkeerd stond terechtkwam.

Aan de hand van de aangetroffen sporen en de verklaring van de bestuurder E.P. reed deze met een vrij hoge snelheid over de Nieuw Weergevondenweg.

Hij kwam vanuit de richting van de Hiraweg en ging richting de Indira Gandhiweg.Ter hoogte van pand no.30 kwam één van de achterbanden van zijn voertuig tegen het trottoirband aan.

Hij verloor daarbij de controle over de besturing van de auto, geraakte van de weg en kwam op het trottoir terecht.Hij sloeg daarbij eerst een EBS-mast omver en reed vervolgens de vier jongemannen aan die op de hoek van de Monitorweg stonden.

De auto rolde door en kwam enkele meters verder tegen een schutting aan en kwam op het wegdek tot stilstand.Ook een bromfiets die langs de weg geparkeerd stond en aan één van de slachtoffers toebehoorde is door deze aanrijding total loss verklaard. De auto heeft aanzienlijke materiële schade opgelopen.

De bestuurder E.P. die niet onder invloed van alcohol verkeerde, blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.De drie ontzielde lichamen zijn voor obductie in beslag genomen, terwijl de bestuurder zal worden voorgeleid bij de hulpofficier van Justitie.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Paramaribo.

Overige berichten