fbpx

Politie lost waarschuwingsschoten om vluchtende lockdown-overtreders tot stoppen te dwingen

GFC NIEUWS- In de nacht van zondag 4- op maandag 5 oktober was de politie genoodzaakt om waarschuwingsschoten te lossen om enkele vluchtende lockdown-overtreders in een auto tot stoppen te dwingen
Een surveillance-eenheid van de politie zag op die bewuste avond een auto op de weg staan in de buurt van een nachtclub te Welgelegen in het politieressort Kwatta. De autobestuurder reed hard weg bij het zien van de pro-wagen.
Na een achtervolging, waarbij er waarschuwingsschoten werden gelost, lukte het de politie-eenheid om de autobestuurder tot stoppen te dwingen.
In de auto bevonden zich de chauffeur en nog drie mede-inzittenden – van wie twee Venezolaanse vrouwen – bleken te zijn. Deze personen waren lockdown-overtreders en waren uit de eerder na een gevecht uit de nachtclub gezet.
Tijdens het optreden werd een van de politieambtenaren onverwachts aangevallen door een van de vrouwen. De politieman werd daarbij in zijn gezicht geslagen. Hij reageerde daarop door de vrouw hard van zich weg te duwen waarop zij op de grond viel.
De tweede vrouw viel de politieman toen ook aan, waarbij hij weer genoodzaakt was om zich te verdedigen. Met vereende krachten lukte het de politieambtenaren om de vrouwen aan te houden voor mishandeling en wederspannigheid, meldt het KPS.
De vrouwen zijn in verzekering gesteld. Een filmpje over het incident is op social media geplaatst met de kennelijke bedoeling om de politieman en de politieorganisatie in een kwaad daglicht te stellen, voert de PR van het KPS verder aan.
Uit het verder politioneel onderzoek kwam vast te staan dat de nachtclubeigenaar in strijd met de Covid-19- maatregelen bezoekers toelaat tot de nachtclub. De bezoekers vermaken zich dan tot vijf uur in de ochtend in de nachtclub.
De plaatselijke politie en districtscommissaris zullen gepaste maatregelen treffen tegen de clubeigenaar en of exploitant.

BEKIJK OOK
Man (61) dood aangetroffen in woning