fbpx

Politie lost waarschuwingsschot om gestoorde Haïtiaanse man met houwer te bedaren

GFC NIEUWS- Via sociale media werd in het weekend een filmpje verspreid waarop te zien is hoe twee politieambtenaren tegen een man optreden, die gewapend was met een houwer.
De gewapende man bevond zich op dat moment voor een “fast food” zaak nabij de kruising van de Kwattaweg en de Mariestraat.
Een der politieambtenaren sommeerde de man de houwer los te laten en loste daarnaast ook een waarschuwingsschot af zonder het gewenste resultaat. Op een gegeven moment lukte het de politieambtenaren de man te overmeesteren en hem de houwer afhandig te maken.
De man blijkt een geestesgestoorde te zijn. Hij is een Haïtiaan en is in de buurt van het gebeurde woonachtig. Hij werd door de politie overgebracht naar het Psychiatrisch Centrum Suriname( PCS). De man is na behandeling heengezonden.
Buurtbewoners beweren dat de man er een gewoonte van maakt, om al dan niet gewapend, erven op te lopen of plaats te nemen in voertuigen van derden.
De politie van Munder zal een rapport ter zake opmaken en opsturen naar de daartoe bevoegde instanties ten einde de overlast en gevaar die deze man vormt effectief aan te pakken.

BEKIJK OOK
62-jarige arrestant overleden in cellenhuis