fbpx

Politie Latour sluit kinderlokker Herman op

De politie van het ressort Latour heeft woensdag de 48-jarige Herman K. opgespoord en aangehouden. Hij had een 15-jarige jongen uitgelokt en seksueel misbruikt.

De moeder van de jongen deed in de maand november aangifte tegen Herman. Zij verklaarde dat haar minderjarige zoon plotseling een vreemd gedrag vertoonde. De moeder heeft haar zoon ondervraagd. Uit het gesprek tussen haar en de zoon bleek dat de jongen meermalen door Herman was uitgelokt en seksueel misbruikt.

De verdachte die zich op een bromfiets verplaatst, benaderde de minderjarige jongen in de omgeving van Menkendam. Door zijn listige opmerkingen heeft hij de jongen makkelijk tot prooi van zijn seksuele lusten kunnen maken.

Herman bracht de jongen naar een in aanbouw zijnde woning in een ander ressort, waar hij de minderjarige seksueel heeft misbruikt. Het slachtoffer werd nog enkele keren meegenomen en na de gepleegde handelingen continu flink verwend door Herman met een portie patat en geld.

BEKIJK OOK  President Santokhi geeft officieel startsein Brokopondo Telethon STVS

Het viel de moeder op dat haar zoon meermalen met een Naskip thuis kwam. Het werd haar teveel toen ze op een dag zelf geld van de zoon kreeg om haar leeg gelopen gascilinder te kopen. De moeder riep haar zoon ter verantwoording en moest het triest verhaal van seksueel misbruik aanhoren.

De verdachte die in het ressort Wanica woont, werd opgespoord en op 5 december aangehouden en in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat meerdere minderjarige jongens slachtoffer zijn geworden. Deze worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van het ressort Latour voor het doen van aangifte.(GFC)