fbpx
Facebook Pagelike Widget

Politie Kwatta lost grote inbraak op, twaalf verdachten in beeld gebracht

GFC NIEUWS- De politie van Kwatta heeft een grote inbraak opgelost.

In de eerste week van april deed een man aangifte van inbraak in de woning van zijn zus, die momenteel in het buitenland is opgehouden vanwege de Covid-19 crisis.

De man die op de woning van zijn zus let, kwam tot de ontdekking dat er was ingebroken en dat de hele inboedel weg was. De inbrekers hadden ook een aantal deuren in de woning meegenomen.

Nadat aangifte was gedaan, startte de politie gelijk met een onderzoek in de woning als in de directe omgeving en trof de politie een deel van de gestolen goederen in een nabijgelegen bosschage.

Na uitgewerkte informatie pleegde de politie van Kwatta, bijgestaan door collega’s van het Regio Bijstand Team Midden, een inval op een woonadres, alwaar nog een deel van de gestolen goederen werd aangetroffen en in beslag genomen.

Een man die in de woning was, werd aangehouden en hangende het onderzoek opgesloten.

De aanhouding van die man, die als de hoofdverdachte wordt beschouwd, leidde tot in totaal elf andere aanhoudingen van mede daders en helers.

In totaal heeft de politie bij vier woningen invallen gepleegd waar ook gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag zijn genomen.

De helers, zeven in totaal, zijn na verhoor heengezonden, maar de rest van de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Op een vriezer en een bromfiets na zijn alle gestolen goederen terecht.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…