Politie Kwatta lost grote inbraak op, twaalf verdachten in beeld gebracht

GFC NIEUWS- De politie van Kwatta heeft een grote inbraak opgelost.
In de eerste week van april deed een man aangifte van inbraak in de woning van zijn zus, die momenteel in het buitenland is opgehouden vanwege de Covid-19 crisis.
De man die op de woning van zijn zus let, kwam tot de ontdekking dat er was ingebroken en dat de hele inboedel weg was. De inbrekers hadden ook een aantal deuren in de woning meegenomen.
Nadat aangifte was gedaan, startte de politie gelijk met een onderzoek in de woning als in de directe omgeving en trof de politie een deel van de gestolen goederen in een nabijgelegen bosschage.
Na uitgewerkte informatie pleegde de politie van Kwatta, bijgestaan door collega’s van het Regio Bijstand Team Midden, een inval op een woonadres, alwaar nog een deel van de gestolen goederen werd aangetroffen en in beslag genomen.
Een man die in de woning was, werd aangehouden en hangende het onderzoek opgesloten.
De aanhouding van die man, die als de hoofdverdachte wordt beschouwd, leidde tot in totaal elf andere aanhoudingen van mede daders en helers.
In totaal heeft de politie bij vier woningen invallen gepleegd waar ook gestolen goederen zijn aangetroffen en in beslag zijn genomen.
De helers, zeven in totaal, zijn na verhoor heengezonden, maar de rest van de verdachten zijn in verzekering gesteld.
Op een vriezer en een bromfiets na zijn alle gestolen goederen terecht.

Overige berichten