fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Politie krijgt woedende demonstranten rustig door helmen af te doen

Een opmerkelijk en hartverwarmend moment tijdens de veldslagen tussen politie en demonstranten in Frankrijk: oproerpolitie in vol ornaat en protesterenden die kort daarvoor nog met allerlei projectielen gooiden, stonden op amper twee meters van elkaar toen de agenten hun beschermende helmen afdeden.

Enkele uren eerder had zich een grote groep boze demonstranten verzameld bij het stadhuis van de stad Pau. Een gewelddadig deel van de menigte zou naar verluidt van plan zijn om in te breken in het gebouw, waar op dat moment een gemeenteraadsvergadering aan de gang was.

De gespannen situatie leidde tot een korte botsing tussen de demonstranten en de politie, die toen koos voor een vreedzame manier om de zaak op te lossen. De commandant van de politie-eenheid beval zijn troepen hun helmen te verwijderen.

OOK INTERESSANT
Hindoestaanse verzetsstrijders Mathoora, Ramjanee en Rajgaroo vereeuwigd

De protestgroep reageerde hierop met applaus en hief spontaan de Marseillaise aan, het volkslied van de republiek.

Volgens lokale media ging hierop de menigte rustig uit elkaar. De vrede was echter niet van lange duur: maandag kwam het opnieuw tot een treffen met middelbare scholieren.

Sommigen leggen de reactie van de politie uit als een steunbetuiging aan de protestbeweging. Volgens anderen was het echter slechts een poging om de menigte tot rust te brengen.

Foto: Wikipedia