Politie-informatie verkeersdoden

GFC NIEUWS- Behalve de 66-jarige voetganger die dinsdagmorgen werd doodgereden door een bronfietser, kwamen later op de dag nog drie personen om bij twee afzonderlijke verkeersongevallen.
De 20-jarige mede-inzittende Palmerim De Mesquita is dinsdagmiddag omgekomen bij een aanrijding tussen een personenauto en een pick-up op de kruising van de Leonardo Da Vinci- en de Picassostraat in Geyersvlijt.
De 52-jarige autobestuurder I.R zat samen met de overledene in een personenauto. Zij reden over de Picassostraat, terwijl de 35-jarige pick-up bestuurder J.J. over de Leonardo Da Vincistraat reed.
De bestuurder van de personenauto heeft verzuimd voorrang te verlenen aan de pick-upbestuurder met als gevolg de aanrijding. Beide voertuigen kwamen in de trens terecht met voor de mede-inzittende het noodlottig gevolg.
Palmerim overleed ter plaatse. Het vermoeden bestaat dat zij door verdrinking is omgekomen, nadat de ingeschakelde arts de dood officieel heeft vastgesteld.
De bestuurder van de personenauto is per ontboden ambulance afgevoerd, terwijl de pick-upbestuurder met de schrik vrijkwam.
Het onderzoek moet nog uitwijzen als de bestuurder van de personenauto in het bezit is van een rijbewijs en als hij onder invloed van alcohol verkeerde.
De pick-upbestuurder is wel in het bezit van een rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.
Het ontzielde lichaam van Palmerim is voor obductie door de politie in beslag genomen.
Twee andere passagiers kwamen enkele uren daarna bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding tussen twee auto’s te overlijden.
De politie van Moengo kreeg het bericht dat een aanrijding met dodelijke afloop zich had voorgedaan op de Oost-Westverbinding. De wetsdienaren die de plek aandeden, constateerden dat het hierbij ging om twee Noah-busjes die met elkaar in botsing waren gekomen op voornoemde weg.
Volgens de verklaringen van enkele omstanders kwam één der bestuurders op de rijhelft van zijn tegenligger en moet daarbij de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren. Hij kwam vervolgens op de berm terecht en daarna op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding.
Hierbij kwamen twee passagiers te overlijden en werden enkele gewonden werden per eigen gelegenheid afgevoerd naar Albina. Vermoedelijk zijn deze slachtoffers overgebracht naar Frans-Guyana voor medische behandeling.
Het aantal gewonden is nog niet bekend, aangezien zij reeds waren afgevoerd toen de politie arriveerde voor onderzoek.
De identiteit van de overledenen, gewonden en bestuurders is nog niet bekend zijn
Beide ontzielde lichamen zijn voor obductie in beslag genomen.

Overige berichten